Contează prea puţin locul
luni, 29 mai 2017
devoțional zilnic


Acum, Dumnezeule, ochii Tăi să fie deschişi şi urechile să-Ţi fie cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta. (2 Cronici 6:40)

În fiecare an, milioane de oameni îşi prezintă cererile lor de rugăciune înaintea faimosului Zid al Plângerii de la Ierusalim. Multe din aceste cereri sunt scrise pe bileţele mici de hârtie, rulate şi puse în găurile din zid. De două ori pe an, un rabin le strânge pe toate şi le îngroapă în cimitirul de pe Muntele Măslinilor. De ce merg oamenii până la Ierusalim pentru a-şi aduce cererile de rugăciune? Ei se bazează pe versetul citat mai sus, din 1 Cronici 6:40. Ei cred că orice rugăciune înălţată în Templu va fi ascultată. De aceea, aceste persoane consideră că este absolut necesar să îşi prezinte cererile în locul ruinelor care au rămas în urma Templului distrus al lui Solomon.

Problema cu astfel de practici religioase este că atribuie minunea locului, şi nu lui Dumnezeu. Nu putem nega faptul că Domnul i-a promis lui Solomon că îi va asculta rugăciunile înălţate în acel loc. Dar acest lucru nu înseamnă că rugăciunile înălţate în oricare alt loc nu vor fi ascultate. Creatorul nostru nu este limitat de un spaţiu anume pentru a asculta rugăciunile copiilor Lui. Matthieu Henry a afirmat un mare adevăr: „Oriunde Dumnezeu întâlneşte o inimă care se roagă, acea inimă va găsi un Dumnezeu care ascultă rugăciunea.”

Domnul l-a auzit pe Iona chiar şi când era în burta peştelui (Iona 2:1-10): El l-a auzit pe Petru când apostolul se ruga de pe acoperişul casei (Faptele 10:9). El Şi-a plecat urechea la cererea lui Neemia când acesta îi vorbea regelui (Neemia 2:4). Tu te poţi ruga indiferent unde te-ai afla şi poţi fi sigur că Dumnezeul nostru nu are o „ureche prea tare” ca să nu audă ce îi spui (Isaia 59:1). În orice situaţie din viaţa ta, tu ai posibilitatea de a te înălţa la tronul lui Dumnezeu pentru a prezenta, prin credinţă, toate cererile tale. Ce bine este să ştim că nu trebuie să mergem până la Ierusalim pentru ca Dumnezeu să ne asculte!

Noi ne putem apropia, indiferent unde am fi, „cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:16). Ai vrea să faci acest lucru chiar acum?

#unDumnezeucareascultă #nuconteazălocul

vezi arhivă