O invitaţie generoasă
miercuri, 24 mai 2017
devoțional zilnic


Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului. (Apocalipsa 19:9)

Într-un oraş oarecare trăia un om în cele mai mizere condiţii de sărăcie. Hainele lui erau cârpite şi foarte murdare. Trecuseră zile întregi de când nu mai mâncase nimic, nici măcar un colţ de pâine. Nu avea locuinţă, fiind expus la asprimea vremii. Foarte aproape de el trăia un om foarte bogat, într-o vilă luxoasă. La masa lui se serveau bucatele cele mai alese, hainele lui erau frumoase şi viu colorate.

Într-o zi, bogatul şi-a dat seama în ce sărăcie lucie trăia vecinul lui şi a hotărât să îl ajute.

– Prietene, îi spuse el, trăieşti în nişte condiţii deplorabile. Ai nevoie de un adăpost deasupra capului, de hrană şi de îmbrăcăminte. Ştiu că tu nu ai nimic, dar te invit să vii la mine şi eu mă voi îngriji de toate nevoile tale.

– Îţi mulţumesc, dar nu pot să vin la tine, îi răspunse săracul. Hainele mele nu sunt potrivite şi, dacă voi veni la tine, prietenii tăi vor râde de tine, pentru că m-ai invitat, şi de mine că am acceptat invitaţia. Eu nu merit să intru în casa ta.

– Nu te îngrijora, îi spuse bogatul. Eu nu îţi cer să te îmbăiezi şi să îţi schimbi hainele înainte să vii. Tot ce îmi doresc este să accepţi invitaţia mea, iar eu mă voi ocupa de haine care să fie potrivite pentru ocazie. Partea ta este doar să accepţi invitaţia mea, eu mă voi ocupa de restul.

Tu ce ai fi făcut dacă erai în locul săracului? Ai fi acceptat invitaţia, nu-i aşa? Ştii tu că eşti ca săracul din poveste şi că Dumnezeu este omul bogat? În starea ta de păcătos, tu nu poţi intra în cer, faptele tale sunt rele, viaţa ta este contaminată de păcat, tu eşti condamnat la moarte. Dar Dumnezeu, prin „nemărginita bogăţie a harului Său,” a hotărât să te invite să cinezi cu El; dacă vei accepta, el îţi va da „hainele albe” de care ai nevoie pentru a intra în cer (Efeseni 2:7; Apocalipsa 3:5).

Tu eşti un tânăr norocos. Hristos te-a invitat să trăieşti în locuinţele cereşti! Este adevărat că noi nu îndeplinim condiţiile pentru a putea intra, dar Domnul ne va da haina dreptăţii Sale. Vei accepta invitaţia Lui?

#acceptăinvitaţia

vezi arhivă