Experţii
miercuri, 22 februarie 2017
devoțional zilnic


Va trebui să o aibă cu el şi s-o citească în toate zilele vieţii lui. (Deuteronomul 17:19)

Ce te face să fii un expert în cariera ta profesională? O diplomă de la Universitatea Harvard? Ar fi excelent! Dar Garcia Marquez nu a primit nicio diplomă de la vreo universitate şi a câştigat premiul Nobel. Să ai un tată bogat? Alexander Fleming, medicul scoţian care a descoperit penicilina, era fiu de fermier. Absolvirea unor cursuri avansate de masterat şi doctorat? Dar Bill Gates nu a avut nici diplomă de master, nici doctorat. Atunci care este secretul?

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Standford a demonstrat că, dacă vei consacra treizeci de minute pe zi lecturării unui material care are legătură cu cariera ta, în patru sau cinci ani vei putea fi o autoritate în domeniu. Să vă explic.

Dacă eşti un cititor obişnuit, atunci capacitatea ta de citire este de aproximativ douăzeci şi patru de pagini pe oră. Dacă citeşti douăzeci şi patru de pagini în şase zile din săptămână, media de citire va fi de o sută patruzeci şi patru de pagini pe săptămână. Într-un an, vei citi aproape şapte mii cinci sute de pagini; în cinci ani, aproape patruzeci de mii de pagini de material care are legătură directă cu specialitatea ta. Dacă fiecare carte pe care o citeşti are în medie două sute cincizeci de pagini, în cinci ani vei citi o sută cinzeci de cărţi. Asta înseamnă treizeci de cărţi pe an. Totul poate începe doar cu o oră de lectură pe zi!

Nu crezi că se merită să îţi pui deoparte această oră? Să nu îmi spui că nu ai timp, pentru că timpul este singurul pe care îl ai. Contează să faci primul pas. Acest an ar putea fi marele tău an de citit! Gândeşte-te la ce spune ultima carte a Bibliei: „Ferice de cine citeşte” (Apocalipsa 1:3). Deşi Ioan a folosit aceste cuvinte referindu-se la cartea Apocalipsa, fără îndoială că făgăduinţa din verset se aplică fiecărui cititor, pentru că cel care citeşte are tendinţa de a fi mai optimist şi mai entuziast decât cei care nu fac acest lucru.

Jorge Luis Borges, care a scris peste treizeci de cărţi şi care a orbit la vârsta de cincizeci de ani, a spus următoarele: „Dacă alţii sunt mândri de ce au scris, eu sunt mândru de ce am citit.” Ai vrea să fii un reprezentant demn al profesiei tale? Atunci începe să citeşti câte o oră în fiecare zi!

#cititul #succesul

vezi arhivă