Salvaţi soldatul...
marți, 21 martie 2017
devoțional zilnic


Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său. (Luca 1:68)

Saving Private Ryan (Salvaţi soldatul Ryan) este unul dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut. Filmul se învârte în jurul personajului James Francis Ryan, care s-a înrolat împreună cu cei trei fraţi ai săi pentru a merge pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când generalul George Marshall aude că trei din cei patru fraţi Ryan au murit pe front, el ia măsurile necesare pentru ca o escadrilă de elită, formată din şase soldaţi, sub ordinele căpitanului John Miller, să meargă să-l salveze pe James, singurul supravieţuitor dintre cei patru fraţi. Între timp, apare o mică problemă: James a dispărut în plină luptă într-un loc din Normandia, Franţa, şi nimeni nu ştie exact unde să-l găsească.

De ce să rişti viaţa a şase oameni pentru a salva o singură persoană? Pentru că situaţia lui Ryan, ca unic fiu în viaţă al unei mame văduve, făcea din el un personaj foarte special. Miller şi-a început misiunea de a-l căuta pe tânăr în mijlocul luptei feroce. Operaţiunea de salvare le cerea participanţilor mult sacrificiu, ca timp şi resurse, curaj, şi toate acestea pentru a salva un om pe care nici măcar nu-l cunoşteau! La un moment dat, Miller a spus restului echipei: „Sper ca acest Ryan să merite toată această osteneală.” Toţi membrii echipajului de salvare, inclusiv Miller, şi-au pierdut viaţa; dar, la sfârşitul povestirii, prin sacrificiul lor, ei reuşesc să-l salveze pe soldat.

Ştiai că, la fel ca soldatul Ryan, tu eşti un personaj foarte special? De aceea, atunci când cazi în mâinile vrăjmaşului, Dumnezeu mobilizează tot cerul pentru a te salva. Chiar şi Fiul lui Dumnezeu a coborât pe acest oribil câmp de luptă şi a plătit cu viaţa Sa preţul de răscumpărare, murind pe cruce.

Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa? „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

Pentru că am fost scăpaţi, Salvatorul îşi doreşte cu ardoare să luăm decizia de a face ceva care să merite osteneala: adică să facem binele.

#făbinele #Isusm-asalvat

vezi arhivă