ÎMPĂRĂŢIA MESIANICĂ ESTE O LOCUINŢĂ A PĂCII
marți, 20 august 2019
devoțional zilnic


ISAIA 32,18 - Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în locuinţe liniştite.

Teritoriul privat este împrejmuit adesea cu un gard înalt, apărat de bărbaţi înarmaţi şi câini de pază. Chiar şi cei mai săraci dintre noi ne dotăm cu încuietori şi sisteme de alarmă sau antifurt. Ne temem de intruşi, care ar putea să ne pună viaţa în pericol sau să ne tulbure liniştea şi proprietatea.

În alte părţi ale lumii nu există garduri între proprietăţi, dar acest lucru nu face proprietatea mai puţin apărată. Stăpânul are voie să scoată arma pe geam şi să tragă asupra cuiva care nu a respectat tăbliţa pe care scrie: Trecerea oprită! Aici este proprietate privată.”

Locuinţa păcii nu este păzită nici de santinele, nici de sisteme de alarmă, ci de un alt climat social. Respectul faţă de persoană, faţă de intimitatea locuinţei şi faţă de integritatea proprietăţii face ca nimeni să nu se mai teamă de hoţi sau de răufăcători.

Liniştea locuinţei în Împărăţia lui Isus este asigurată de autoritatea iubirii răscumpărătoare, care a recuperat şi transformat tot ce se putea, şi a îndepărtat definitiv şi ireversibil orice pricină de teamă sau de nesiguranţă.

Odihneşte, Doamne, inimile noastre în Tine şi pregăteşte-ne să trăim în locuinţele fără grijă ale Împărăţiei Tale!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI

„Ceea ce dezonorează pe Dumnezeu nu poate fi folositor pentru nimeni.” (pag. 411)

PRACTIC: Cum poate fi Sabatul acesta unic şi irepetabil? Vino cu o contribuţie originală, care să respecte simţămintele religioase ale fraţilor şi care să fie uşor de acceptat, dar de neuitat.

vezi arhivă