ÎNCREDEREA ÎN DUMNEZEU ADUCE PACE
luni, 19 august 2019
devoțional zilnic


ISAIA 26,3 - Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.

Tăria de inimă despre care se vorbeşte aici nu este voinţa noastră puternică, prin care am putea câştiga pacea. Pacea aceasta vine de la Dumnezeu şi este primită datorită încrederii în El.

Tăria de inimă necesară pentru a avea pacea are o formă specială. Cum sufletul nostru este asaltat zilnic de o mulţime de ispite, a fi cu inima tare înseamnă a ne păstra inima pentru Domnul.

Tăria de inimă este necesară pentru a rămâne neclintiţi în încercări şi a continua să credem în Dumnezeu, chiar şi atunci când evidenţele sunt împotrivă. A răbda până la sfârşit şi a continua lupta cu sinele şi cu răul din noi până la biruinţa finală, aceasta înseamnă a avea o inimă tare.

A avea o inimă tare înseamnă a ne alunga teama de necunoscut şi a merge înainte încrezători în făgăduinţa divină. Înseamnă a ne ruga şi atunci când nu simţim nici bucuria, nici liniştea sufletească necesară. Pacea va urma poate nu imediat, dar sigur şi definitiv.

Ne încredem în Tine în clipele de bucurie şi ne punem nădejdea în Tine, în zilele de necaz. Întăreşte-ne să putem vedea împlinite făgăduinţele Tale faţă de noi!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI

„Fiecare suflet pe care Dumnezeu 1-a făcut binevoitor este un canal prin care Hristos îşi va descoperi iubirea Sa iertătoare.” (pag. 410)

PRACTIC: Ce lucru pe care-l faci poate fi făcut mai bine de altcineva? Este momentul să împărţi răspunderea cu altcineva.

IMPORTANT: Nu tot ceea ce ne vine în minte să facem este chiar treaba noastră. Nu merită să suferi, ca unul care se amestecă în treaba altuia.

vezi arhivă