Bucură-te de viaţa veşnică de pe acum
sâmbătă, 18 martie 2017
devoțional zilnic


Dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu. (Eclesiastul 3:12)

Se povesteşte că Pyrrhus, rege al Egiptului, şi prietenul său, Cineas, ar fi avut următoarea conversaţie.

– Pyrrhus, ce vei face dacă vei ajunge să cucereşti Roma?

– Mergem în Sicilia.

– Şi ce vei face când vei fi cucerit şi Sicilia?

– Vom merge în Africa şi vom despuia Cartagina.

– Şi după Cartagina?

– Va veni rândul Greciei, nu-i aşa?

– Şi în cele din urmă, care va fi rodul tuturor acestor cuceriri, Pyrrhus?

Pyrrhus se gândi un moment, după care răspunse:

– Când vom fi terminat toate aceste expediţii, atunci o să ne putem aşeza să ne bucurăm de viaţă.

Dar Cineas îl întrebă:

– Atunci de ce să nu te bucuri de viaţă chiar de pe acum?

Trebuie să mărturisesc că nu e nevoie să le spui tinerilor mai mult de o dată să-şi ia timp să profite de viaţă, nu-i aşa? Dar în acest caz, ceea ce vreau să-ţi cer este să te bucuri de viaţa veşnică de pe acum, şi nu doar atunci când vei ajunge în ceruri. Mulţi dintre noi, considerând că viaţa noastră spirituală este un război interminabil împotriva ispitelor, împotriva forţelor răului şi împotriva tendinţelor păcătoase, pierdem din vedere faptul că Isus a venit pentru a ne da o viaţă îmbelşugată aici şi acum.

Da! Ştiu că avem multe lupte de dat şi de câştigat, multe păcate de biruit; recunosc că în fiecare zi avem de înfruntat diverse conflicte; dar să nu permitem ca toate aceste lupte să ne fure bucuria oferită de condiţia de copii ai lui Dumnezeu. Următoarea rugăciune a lui David mă fascinează: „Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale” (Psalmii 51:12). Această mântuire nu este opusă fericirii de a ne bucura de mâncare bună. Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor; dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu” (Ecl. 3:12,13). A te bucura, a mânca, plăcerea vieţii, toate acestea, la fel ca mântuirea, sunt un dar pe care Hristos ni-l oferă în fiecare zi. Prin urmare, începe de aici de jos să te bucuri de viaţa pe care o vei trăi în cer. Nu e nevoie să aştepţi, o poţi face chiar de acum.

#bucuriamântuirii

vezi arhivă