SCRIPTURA NE CONDUCE LA HRISTOS
luni, 17 iunie 2019
devoțional zilnic


IOAN 5,39 - Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.

Pornim adesea în cercetarea Scripturilor de la ideea că aceasta este o datorie pe care Dumnezeu aşteaptă să o îndeplinim, pentru ca astfel să fim îndreptăţiţi a primi viaţa veşnică. Dar, pe măsură ce ajungem să ne familiarizăm cu adevărurile din Cuvânt, lucrurile încep să se schimbe în mintea noastră.

Parcurgând istoriile sfinte, începem să înţelegem tot mai mult din adevărul despre nimicnicia şi neajutorarea noastră. În disperarea care ne cuprinde, ridicăm ochii în credinţă şi distingem mâna care ne ridică povara şi izvorul de unde ne vine puterea. Chipul divin începe să se profileze. La început îl vedem difuz şi nesigur, ca într-un fel de giulgiu din Torino, apoi din ce în ce mai clar, asemenea frescelor care împodobesc pereţii uriaşi ai marilor aşezăminte de închinare.

Studiul Cuvântului ne conduce să-L cunoaştem pe Cel ce ne mântuieşte şi ne oferă darul vieţii veşnice.

Din minunile descoperirii Tale, fă-ne şi astăzi să vedem un detaliu al iubirii de care viaţa noastră are aşa de mare nevoie. Şi astfel, cunoscându-Te mai bine, fă-ne să-Ţi semănăm tot mai mult!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI

„În inima lui Hristos, în care domnea o desăvârşită armonie cu Dumnezeu, era pace desăvârşită. El nu era niciodată măgulit de laude şi nici zdrobit de acuzaţii şi dezamăgiri... Dar mulţi dintre cei care se numesc urmaşi ai Lui au inima plină de grijă şi neliniştită, deoarece se tem să se încreadă cu totul în Dumnezeu.” (pag. 303)

PRACTIC: Pregăteşte  un gând sau un gest de încurajare pentru familia pastorului tău. Lucrul acesta l-ar ajuta mult.

vezi arhivă