DUMNEZEU NE CERE SA PRACTICAM ELIBERAREA
miercuri, 11 septembrie 2019
devoțional zilnic


ISAIA 58,6 - lată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug...

Când vorbim despre libertate, mintea noastră fuge imediat la propria libertate. Libertatea altora vine mai încet şi mai pe urmă în preocupările noastre. Dumnezeu are grijă să ne aducă aminte că El este interesat în egală măsură de libertatea altora şi de libertatea noastră!

Pentru a nu exista dubii, Dumnezeu ridică problemele sociale la rang de religie. În acelaşi timp, n-ar trebui să reducem religia doar la aspectele sociale, dar nici n-ar trebui să le excludem de pe listă.

Umilinţa autentică pe care Dumnezeu poate să o ia în consideraţie, ca semn că inima noastă chiar L-a cunoscut şi L-a acceptat şi că puterea Lui a început să lucreze în noi, are loc atunci când îi iertăm şi îi eliberăm pe cei închişi în inima noastră.

Când practicăm această eliberare în relaţiile noastre unii cu alţii, începem să gustăm ceva din bucuria pe care o are Dumnezeu, oferindu-ne darul de preţ al mântuirii. Un post al abţinerii de la răutatea păcătoasă ar fi un pas însemnat pe calea refacerii noastre spirituale.

Dă-ne bucuria de a practica eliberarea în relaţiile noastre cu cei din jur. Continuă să dezvolţi în noi spiritul de sacrificiu şi de dăruire, specific Ţie!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI

„Hristos Se arată totdeauna plin de îndurare, căutând totdeauna să câştige inimile oamenilor prin descoperirea iubirii Sale. El nu poate să îngăduie un rival în suflet, nici să primească un serviciu făcut pe jumătate; El doreşte o slujire de bunăvoie a inimii, sub îndemnul iubirii.” (pag. 456)

PRACTIC: Revizuieşte-ţi obiceiurile de viaţă. Sigur mai este ceva de îndreptat.

IMPORTANT: Stilul de viaţă este responsabil pentru jumătate din bolile de care suferă oamenii.

vezi arhivă