NU VA MAI FI NICI O AMENINŢARE SAU PERICOL
joi, 10 octombrie 2019
devoțional zilnic


ISAIA 65,21.22 - Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul. Nu vor zidi case ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii pentru ca altul să le mănânce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor.

Această lume, în care dorinţa sufletului este aceea de a se bucura de munca şi de efortul personal, nu este întotdeauna locul cel mai potrivit pentru o asemenea experienţă. Nedreptatea, frauda şi violenţa fac adesea ca drepturile şi libertăţile personale să fie nesocotite, furate sau călcate în picioare. Deşi lumea a cunoscut declaraţii teoretice de cea mai mare frumuseţe privind dreptatea socială, adesea rămân simple lozinci seci şi fără acoperire. Cei puternici, care au mai mult decât li se cuvine, sunt primii care atentează la bruma de agoniseală a celui sărac şi lipsit de apărare. Milioane de suflete sunt înjosite zilnic în cea mai ordinară formă, de către cei care se autointitulează campioni ai ordinii şi bunăstării mondiale.
Doamne, numai la Tine avem speranţa că ne vei face dreptate, după îndurarea Ta şi după făgăduinţele Tale cele mari şi sfinte. Te laudă sufletul nostru, încă de pe acum!

LUMINA LUMII, ZI DE ZI
„Cel mai aproape de Hristos va sta acela care pe pământ a fost pătruns cel mai mult de spiritul iubirii Sale pline de jertfire...” (pag. 507)

PRACTIC: Ce poţi face pe termen scurt sau lung, pentru a se face dreptate şi pentru a li se apăra drepturile celor fără apărare?

IMPORTANT: Religia curată şi neîntinată înseamnă să le ajutăm pe văduve şi pe orfani şi să ne păstrăm puritatea sufletească.

vezi arhivă